Beginpagina
Bijstandsuitkering
Werkloosheid
Toeslagen fiscus
Ziekte
Arbeidsongeschikt
Kinderbijslag
Direct hulp
Contactformulier
Interessante sites

Is uw uitkering stopgezet en heeft u geen inkomen ? - Werkloosheid

Er verandert een heleboel als u uw baan verliest. Uw werk bepaalt voor een groot deel uw leven. Als u niet meteen een nieuwe baan vindt, kunt u misschien een WW-uitkering krijgen. Een WW-uitkering is uw inkomen als u werkloos bent.

Indien uw arbeidsovereenkomst niet is verlengd of u bent ontslagen door uw werkgever, dan dient u via www.werk.nl bij het UWV een werkloosheidsuitkering (WW) aan te vragen. Deze procedure kan maanden duren (soms langer dan een half jaar) en al die tijd heeft u geen inkomen en ontvangt u geen uitkering van het UWV.

Daarnaast komt het regelmatig voor dat het UWV een uitkering weigert omdat er sprake is van 'verwijtbare werkloosheid' of omdat er niet is voldaan aan andere wettelijke eisen voor een ww-uitkering. Dit alles met als gevolg dat u geen geld heeft en in de financiële problemen komt. 

In bovenstaande situaties kunnen wij u helpen om de procedure bij het UWV te verkorten en voor u bezwaar maken of in beroep gaan bij de Rechtbank tegen een weigering van het UWV om u een ww-uitkering toe te kennen. Voorts kunnen wij wanneer 'de financiële nood hoog is', bij de Gemeente voor uw een aanvraag indienen voor een (tijdelijke) bijstandsuitkering.

Dus; bent u uw baan kwijt en dient u bij het UWV aan te kloppen voor een werkeloosheidsuitkering, neem dan contact met ons op zodat u er van bent verzekerd dat u op een zo kort mogelijke termijn een uitkering heeft. 

www.sociaalverhaal.eu, telefoon: 085-3010072, e-mail: info@sociaalverhaal.eu

Top
www.sociaalverhaal.eu | info@sociaalverhaal.eu