Beginpagina
Bijstandsuitkering
Werkloosheid
Toeslagen fiscus
Ziekte
Arbeidsongeschikt
Kinderbijslag
Direct hulp
Contactformulier
Interessante sites

Is uw uitkering stopgezet en heeft u geen inkomen ? - Toeslagen Belastingdienst 

Volgens de huidige belastingswetgeving heeft u recht op de volgende toeslagen;

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen, van het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en van het aantal opvanguren waarvoor u recht op kinderopvangtoeslag hebt.

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Dit hangt af van uw situatie.
 
Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen. Als u premie betaalt voor een Nederlandse zorgverzekering, kunt u zorgtoeslag krijgen. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen.

Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. U krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, hangt af van (1) hoeveel kinderen u hebt, (2) de leeftijd van uw kinderen en (3) de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen en uw eventuele vermogen.

Voorlopige teruggave. De belastingdienst kan u via een voorlopige aanslag alvast een bedrag terugbetalen. Dit is gebaseerd op de voorlopige aanslag van het afgelopen belastingjaar. Als u geen voorlopige aanslag met een terug te ontvangen bedrag hebt gehad, kunt u deze aanvragen.

Heeft de Belastingdienst u één van de vorenstaande toeslagen/voorlopige teruggaven geweigerd en bent u het daar niet mee eens ? Neem dan direct met ons contact op zodat wij tijdig voor uw bezwaar kunnen maken of beroep kunnen aantekenen. Ook wanneer u de Belastingdienst een eerder ontvangen bedrag uit hoofde van één van de toeslagen dient terug te betalen en u kunt dit niet of u bent het er niet mee eens, neem dan onmiddellijk contact met ons op voor vrijblijvend advies.

www.sociaalverhaal.eu, telefoon: 085-3010072, e-mail: info@sociaalverhaal.eu

Top
www.sociaalverhaal.eu | info@sociaalverhaal.eu