Beginpagina
Bijstandsuitkering
Werkloosheid
Toeslagen fiscus
Ziekte
Arbeidsongeschikt
Kinderbijslag
Direct hulp
Contactformulier
Interessante sites

Is uw uitkering stopgezet en heeft u geen inkomen ? - Kinderbijslag 

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. U ontvangt de kinderbijslag van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Wie krijgt kinderbijslag ? Om kinderbijslag te krijgen moet u verzekerd zijn voor de kinderbijslag. U krijgt kinderbijslag voor het opvoeden en verzorgen van uw eigen kinderen, maar ook voor: geadopteerde kinderen, pleegkinderen, stiefkinderen of andere kinderen die u opvoedt en verzorgt alsof het uw eigen kinderen zijn.

De leeftijd van het kind bepaalt hoeveel kinderbijslag u krijgt. Hoeveel kinderbijslag u krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind. U krijgt meer kinderbijslag als uw kind 6 jaar wordt en als uw kind 12  jaar wordt. Heeft u hoge kosten omdat u een gehandicapt kind heeft dat niet bij u woont, dan is het in sommige gevallen mogelijk om tweemaal kinderbijslag te krijgen.

Bent u het niet eens met een beslissing van de SVB over het bedrag of de duur van de kinderbijslag, bel ons dan. Samen bekijken we of we uw vragen of problemen snel met de SVB kunnen oplossen. Komen wij er niet uit met de SVB, of bent u ontevreden over de oplossing, dan kunnen wij voor u bezwaar maken tegen de beslissing van de SVB.

www.sociaalverhaal.eu, telefoon: 085-3010072, e-mail: info@sociaalverhaal.eu

Top
www.sociaalverhaal.eu | info@sociaalverhaal.eu